ŽE 34 LET SE BORIMO ZA NORMALNOST!

Nov 21, 2023 | Novice

Govor predsednice Slovenske demokratske mladine Simone Purkat ob 34. obletnici SDM

Obeležujemo že 34. obletnico naše organizacije, Slovenske demokratske mladine. Spominjamo se 31. oktobra 1989, ko je bila kot prva demokratična politična organizacija mladih v Sloveniji ustanovljena Socialdemokratska mladina, naša predhodnica. V neizmerno čast mi je, da vodim organizacijo s tako dolgo tradicijo. Organizacijo, ki je v teh 34 letih dosegla marsikaj.

Slovenska demokratska mladina je v samem začetku svoje poti pomagala krojiti usodo naroda. Naša organizacija je bila prva politična organizacija, ki je zahtevala razpis referenduma za samostojno Slovenijo.

Mladi so bili takrat odločeni, da lahko o prihodnosti Slovenije odločajo le ljudje na referendumu. Odločeni so bili, da Slovenija postane samostojna in neodvisna ter da se takratni komunistični sistem vrže na smetišče zgodovine.

V tistih napetih in nepredvidljivih časih je takšna akcija zahtevala izjemno mero previdnosti in poguma. Zato smo ponosni na naše predhodnike in hvaležni za njihov trud in prispevek k samostojni Sloveniji.

To so bili naši začetki. Polni poguma, vztrajnosti, hrepenenja in pomembnih dejanj. Že 34 let se zavzamemo za mlade, za njihovo prihodnost in za Slovenijo. Naša pot ni bila vedno enostavna, vendar smo kljub temu vztrajali in verjeli v svoje poslanstvo. Danes je Slovenska demokratska mladina največji in najbolj aktiven politični podmladek v Sloveniji.

Danes se oziramo nazaj, a hkrati zremo tudi v prihodnost, saj nas čaka še veliko dela za dobrobit mladih in naše ljube Slovenije. Naše osrednje in najpomembnejše sporočilo pa ostaja jasno: Že 34 let se borimo za normalnost! In nikoli ne bomo odnehali! 

Normalnost, ki temelji na spoštovanju tradicionalnih slovenskih vrednot, krščanskih vrednot, na spoštovanju tradicionalne slovenske družine, na spoštovanju človeške narave in bioloških dejstev. 

V Slovenski demokratski mladini verjamemo, da je moč družine, ki jo sestavljata mati in oče, ključ do stabilne družbe.

Jasni smo tudi, da obstajata samo dva spola. Moški in ženski. Spoštujemo vse ljudi, ne glede na njihovo identiteto, vendar biološko določene spolne razlike so pač dejstvo. In kdor trdi nasprotno, je nespoštljiv do naravnih danosti, ki nas naredijo edinstvene.

Naša predanost Sloveniji pomeni tudi, da se zavzemamo za postavljanje Slovencev na prvo mesto. Borimo se proti ilegalnim migracijam, borimo se za varnost vseh Slovenk in Slovencev, ki jih ne delimo na prvo in drugorazredne. Ne gre za ozkoglednost ali izključevanje, temveč za skrb za lasten narod, za skupno dobro in za zagotavljanje boljše prihodnosti za vse nas. To ni sovražnost do drugih, ampak ljubezen do svojega naroda.

V teh 34 letih smo s trdim delom in predanostjo dosegli veliko. Vendar pred nami je še mnogo izzivov. Mladi so prihodnost naše države, in mi smo tu, da jim zagotovimo možnost za uspeh in razvoj v varnem in tradicionalnem okolju.

Naše organizacije pa ne bi bilo brez srčnih, predanih in zavzetih članov. Spoštovani člani in članice! Slovenska demokratska mladina ste vi. Hvala, da ste del te velike družine. 

Skupaj bomo še naprej gradili močno, varno, tradicionalno, predvsem pa normalno Slovenijo!

Prihajajoči dogodki

Dogodki