Zbiranje šolskih potrebščin za OŠ Tržič

Avg 30, 2021 | Novice

Šolske počitnice se počasi bližajo koncu. Spet se bodo odprla šolska vrata, virus pa je še vedno med nami, spremenil nam je potek življenja, spremenil naše dnevne rutine, kar nekaj ljudi se je znašlo v finančni stiski. Zagotovo pa nas ta epidemija uči, da moramo stopiti izven svojih okvirjev in se ozreti okoli nas, pogledati moramo na družbo, ki nas obkroža, biti moramo solidarni drug z drugim, posameznika ne smemo prepuščati usodi, ampak mu moramo pomagati, da se z našo podporo izvleče iz težav. Veliko staršev svojim otrokom ne more kupiti novih obveznih šolskih potrebščin, zato smo se v Slovenski demokratski mladini Tržič odločili, da moramo mladi za mlade nekaj narediti. Zato smo prišli na idejo, da v mesecu avgustu prvič izpeljemo dobrodelno akcijo »zbiranje šolskih potrebščin za OŠ Tržič«.

Brez kakršnihkoli pričakovanj smo se podali zbirati potrebščine, Ljudska univerza Tržič nam je odstopila prostor za oglaševanje akcije na njihovih oglasnih deskah, glavnina oglaševanja pa je potekala preko socialnih omrežij. Zagotovo pa drži tisti rek, ki pravi »Prijaznost prijaznost najde«. Odziv lokalne skupnosti je bil neverjeten, zbrali smo večje število zvezkov, barvic, flomastrov, svinčnikov, tempera barv, ravnil, šestil in še veliko ostalih šolskih potrebščin.

V petek, 27.8.2021 smo jih v razdelitev predali podravnateljici Osnovne šole Tržič ga. Mojci Bečan. Veseli smo, da bodo šle potrebščine v prave roke in bomo s tem otrokom narisali nasmeh na obraz, obenem pa tudi omogočili lažje šolanje z novimi potrebščinami.

Kot predsednik LO SDM Tržič bi še dodal, da sem izredno ponosen in hvaležen na vse občane Tržiča, kot tudi na vse ostale iz drugih občin, ki so se odzvali in prispevali po svojih močeh. Otroci so naša prihodnost in prav je, da kot solidarna skupnost vsem otrokom vsaj poskusimo omogočiti enake pogoje za izobraževanje.

Skupaj smo močnejši! Ob tej priložnosti bi rad izpostavil še to, da je bila letošnja akcija zbiranja šolskih potrebščin izjemno uspešna, zato jo bomo v prihodnjem letu razširili tudi na preostali dve šoli v Občini Tržič.

Še enkrat hvala za prav vsak Vaš prispevek.

Predsednik LO SDM Tržič, Jaka Jankovec

Prihajajoči dogodki

Dogodki