Zapuščina in pogum

Feb 14, 2021 | Novice

Slovenska demokratska stranka je v dvaintridesetih letih dosegla marsikaj. Zgodovina naše stranke je v precejšnji meri tudi zgodovina samostojne Slovenije. Smo ključni del političnega prostora, hkrati pa cenjeni tudi onkraj naših meja. Kot sem pred kratkim na kongresu SDM dejal, Slovenska demokratska stranka in njen podmladek z njo je sidrišče politične normalnosti.

Nagovor predsednika Slovenske demokratske mladine Dominika Štrakla:

Spoštovani članice in člani Slovenske demokratske stranke, drage demokratke in demokrati!

Rojstni dnevi so obletnice, ki slavijo. Danes proslavljamo organizacijo, našo stranko in ljudi, ki jo živijo. Počaščen sem, da vas lahko, kot predsednik, pozdravim v imenu Slovenske demokratske mladine, ki letos prav tako praznuje 32. obletnico svojega obstoja. Biti del mozaika, ki slika lepšo prihodnost – na to smo – mladi –  izredno ponosni.

Slovenska demokratska stranka je v dvaintridesetih letih dosegla marsikaj. Zgodovina naše stranke je v precejšnji meri tudi zgodovina samostojne Slovenije. Smo ključni del političnega prostora, hkrati pa cenjeni tudi onkraj naših meja. Kot sem pred kratkim na kongresu SDM dejal, Slovenska demokratska stranka in njen podmladek z njo je sidrišče politične normalnosti. Ta izjava je doživela veliko pozornosti, prav zaradi tega, ker je tako resnična in ker nekatere tako boli in jim nastavlja ogledalo. Vendar, kaj je ta politična normalnost?

Ta politična normalnost, ki jo zagovarjamo ni nič več in nič manj kot gospodarski napredek in ohranitev tradicij, ki nas gradijo kot narod. Gradi nas identiteta, kultura, jezik, družina. Vrednote, ki jih nosimo v srcu so svoboda, pravičnost, odgovornost. Zavračamo totalitarne ideologije vseh izvorov. Zaradi naših prepričanj privabljamo ljudi iz vseh kotičkov Slovenije in žanjemo zaupanje v tujini.

Kadarkoli smo vodili državo, smo jo usmerili v pravo smer.

Smo stranka, ki vedno zagovarja sodelovanje. Vsakič  smo ponudili roko sodelovanja drugače mislečim. V naši prvi vladi smo z opozicijo sklenili partnerstvo za razvoj, takšno sodelovanje smo ponudili tudi danes, pa čeprav, žal, neuspešno. Princip sodelovanja aktivno udejanjamo v tujini. Naj le spomnim na nedavno sprejetje proračuna EU in sklada za okrevanje. Naš predsednik Janez Janša in z njim posredno tudi naša stranka, je bila prepoznana kot graditeljica kompromisa.

Smo stranka medgeneracijskega sožitja. Tudi zaradi tega smo izjemni. Nikoli namreč nismo verjeli, da je čas za eno generacijo. Mi verjamemo v sinergijo generacij. Izkušnje let in zagon mladosti. Zrelost, ki jo lahko pridobimo samo skozi življenjska obdobja, ter energijo, ki je v domeni mladih.

Smo stranka, ki si drzne sanjati boljšo prihodnost. Tudi na to moramo biti ponosni. Zmožnost sanjati velike sanje je namreč, sama po sebi, oblika poguma. Poguma tisočerih Slovenk in Slovencev, članov Slovenske demokratske stranke,  vas, ki ste svoja življenja vpeli v dobrobit našega naroda.

Zaradi vsega tega lahko rečem, v SDS smo zbrani izjemni ljudje.

Spoštovane kolegice in kolegi, dragi prijatelji!

Nagovarjam vas v imenu mladih v stranki. Opazovali smo vas, kako ste krojili usodo naroda in kako ste zastavili svoja življenja za dobrobit tega naroda.  Vzeli smo si za vzor, kako ste kljubovali viharnim časom in kako ste kljub temu vztrajali, orkanskim vetrovom navkljub. Danes se skupaj borimo proti epidemiji, ki jo bomo uspešno premagali. Mladi v stranki vam zagotavljamo, da to še zdaleč ni zadnja zmaga, ki jo bomo skupaj dosegli.

SDS vse najboljše!

Prihajajoči dogodki

Dogodki