MLADI IN PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Okt 21, 2022 | Blog

To nedeljo bomo po petih letih spet volili novega predsednika Republike Slovenije. Prihajajočega vrhovnega poveljnika bo čakalo veliko izzivov, preprek, vzponov in tudi padcev. Zaradi trenutnih geopolitičnih razmer v Evropi in svetu bomo potrebovali izkušenega, ter predvsem odločnega predstavnika naše države. Kako pomembni akterji v EU lahko dejansko smo, smo se že izkazali med prejšnjo vlado. Zato bomo mladi v nedeljo obkrožili Anžeta Logarja.

Borut Pahor ob začetku novega leta zaključuje svoj mandat kot predsednik RS. Zaključuje se deset let dolga era njegovega predsedovanja, katere se bomo spominjali po njegovem zavzemanju za narodno spravo, politično sprejemanje kompromisov in tudi njegovih izjav o miškah malih. Šalo na stran, sam ocenjujem njegovo desetletje dolgo vodenje na čelu države kot solidno. Njegova politična zrelost se je pokazala v drugem mandatu, predvsem med Janševo vlado. Čeprav Pahor ideološko in politično z bivšo vlado ni sovpadal, je vedno strmel k dialogu in posledično kompromisu, ter ni aktivno pomagal rušiti desno-sredinske vlade koaliciji KUL. Kar je v današnjih izjemno polariziranih časih en sam velik čudež.

Zato tudi v naslednjih petih letih Slovenija in njeni državljani potrebujemo povezovalnega vodjo. Predsednika, ki se bo v družbi in državnih organih zavzemal za mlade in ki ima bogate izkušnje tako na domačem, kot na tujem političnem parketu. Anže Logar je kot minister za zunanje zadeve poleg bivšega predsednika vlade dokazal, da v diplomaciji ni pomemben le geostrateški vpliv države, ampak tudi sposobnost le-njenih voditeljev. Ponovno je utrdil odnose z državami članicami NATA, zlasti z ZDA. V sredini leta 2020 smo na Bledu gostili visok obisk zunanjega ministra združenih držav, kar je po dolgem obdobju nagibanja Slovenije na vzhod bil izjemno velik dosežek. Anže je tudi velik zagovornik povezovanja tako v politiki, kot tudi v vsakdanjem življenju, saj zagovarja pluralno demokratično državo, v kateri je svoboda govora temeljna pravica državljana. Mladi, to nedeljo odidimo na volišča in obkrožimo zmagovalno številko dve. Podprli bomo Anžeta, ki je pokrovitelj projekta Mladi #ZaPrihodnost. Prav tako bomo podprli mladega, zagnanega in politično neobremenjenega kandidata. »Pogosto slišimo, da so mladi naša prihodnost, pozabimo pa, da so tudi naša sedanjost.«, s temi besedami je Anže pospremil na enem izmed soočenj. Zato smo v Slovenski demokratski mladini prepričani, da je Anže Logar edini kandidat, ki se bo zavzemal za položaj mladih tudi izven televizijskih studiev. Odločaj o prihodnosti Slovenije tudi ti in v nedeljo izkoristi svojo državljansko pravico. Se vidimo na volišču!

Tim Rauter, predsednik Gorenjske RK SDM

Prihajajoči dogodki

Dogodki