Mestni Mladinski Svet Maribor

Jan 20, 2021 | Novice

V današnjem času je kar težko verjeti, da se mladi različnih političnih in družbenih pogledov lahkozdružijo in strmijo k skupnemu cilju. V današnji družbi je sodelovanje z ljudmi, ki imajo drugačno mnenje kot ti, skoraj da ne mogoče.

Lahko rečem, da smo v Mariboru mogoče presegli te bariere raznolikosti in sodelujemo za skupnodobro in to je tisto, kar je bistvo vseh mladinski organizacij. Mladinske organizacije morajo biti zato, da vsi mladi sodelujemo složno pri zagotavljanju boljšega življenja mladih.

Na volitvah, ki so potekale 8. 1. 2021, smo v Mladinskem mestnem svetu Maribor izvolili novo vodstvo. Mesto predsednika MMSM je zasedel Matjaž Cepuš (Mlada Slovenija), mesto generalnega sekretarja pa sem zasedel jaz. Izvoljen je bil tudi 7 članski upravni odbor, ki je sestavljen iz članic:društvo ISHA, ESN Maribor, Mladi forum Maribor, AEGEE Maribor, Društvo študentov medicine Maribor, KUD Študent in Skavti Steg1.

Po volitvah pa sedaj poteka dolgotrajni postopek primopredaje, ki pa žal še vedno ni zaključen. Seveda si novo vodstvo želi čim prejšnjega prevzema, ampak ne za vsako ceno. Mi si želimo primopredajo izpeljati transparentno. Želimo si, da se vsaka stran zaveda svojih dolžnosti tudi po primopredaji. Predvsem se tukaj pogovarjamo o oddaji poročil za leto 2019 in 2020, ki žal še vedno niso zaključena. Verjamem pa, da bo ta stvar rešena še v tem tednu. Takoj po primopredaji pa se začenja povezovanje med članicami, sestavljanje novega programa in vzpostavitev boljšega komunikacijskega kanala med MMSM in Mestno občino Maribor. Prav komunikacija z mestno občino je bila slaba in si jo želimo izboljšati, saj je ključna, da se zadeve za mlade premaknejo naprej in na bolje.

Pred nami je naporen mesec usklajevanj in postavljanja vizije MMSM, ki bo seveda ključna za delovanje naše organizacije naslednji 2 leti. Želim si dobrega in tvornega sodelovanja v prid mladim Mariborčanom.

Luka Simonič
SDM Maribor

Prihajajoči dogodki

Dogodki