SREDINEC DEMOKRACIJI ali NOVI ZDRAVNIKI

Feb 7, 2021 | Novice

V ponedeljek, 1. februarja, smo v Slovenski demokratski mladini objavili svoj odziv na neupravičene javne kritike ob ponovnem vladnem premisleku o soglasju k vsebini vpisov na visokošolske zavode v prihodnjem študijskem letu.

V odzivu smo podprli Vlado Republike Slovenije, ki je izpostavila, da je število vpisnih mest posebej za deficitarne poklice za vlado strateškega pomena in da z vsebino razpisa ne bo soglašala le iz formalnosti, ampak odgovorno in preudarno. Tako je bil v četrtek, 4. februarja, na Brdu pri Kranju organiziran posvet z ministri, predstavniki vseh visokošolskih zavodov in predstavniki delodajalcev – ogled posnetka je možen na: https://www.youtube.com/watch?v=2-zOKOUwsE8&t=12457s

Razprava je prikazala realno stanje visokošolskih zavodov, izzive, s katerimi se soočajo, posebej pa je izpostavila glavno težavo – manko poklicev v naši državi.

Vlada je naslednji dan na dopisni seji soglašala z dopolnjeno vsebino razpisa, saj je med drugim zagotovila skupno 50 novih vpisnih mest na študijskem programu Medicina in dodatnih 40 vpisnih mest na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

Ponedeljkov odziv smo poslali na vse relevantne medije v državi, vendar tem ni bilo v interesu, da javnosti predstavijo mnenje največjega podmladka v naši državi. Izpostavljamo, da je stranko SDS leta 2018 volilo največ mladih, prav tako so jo najštevilčnejše podprle vse starostne skupine.

Ob včerajšnji »akciji« vulgarne podobe pred parlamentom, s katero je podmladek Socialnih demokratov simbolično pokazal sredinec demokraciji, je bila medijska pokritost enormna. Z njo so v Mladem forumu ponovno pokazali, da ne razumejo demokracije, v kateri je normalno, da se oblast menja. Osrednji mediji pa so njihovo »akcijo« nekritično promovirali.

Vir: Twitter

Svobodni in neodvisni mediji so eden izmed glavnih branikov demokracije. Poročanje v zadnjih dneh pa je še enkrat pokazalo, da imamo v Sloveniji velik problem z medijsko krajino in pluralnostjo medijev.

Mladi se ob tem zaskrbljeno sprašujemo – ali je v javnem interesu mladih razprava o boljši prihodnosti in izobrazbi novih kadrov ali pa vulgarizmi in primitivizmi, kakršnega so si privoščili predstavniki Mladega foruma, podmladka stranke, ki je ena izmed glavnih krivcev za aktualno akutno stanje v naši državi?

Sredinec demokraciji ali novi zdravniki? Odločitev je TVOJA!

Prihajajoči dogodki

Dogodki