DVA SPOLA, ENA RESNICA

Jun 18, 2023 | Novice

v petek, 16. junija, je potekala novinarska konferenca, na kateri je podpredsednica SDM Zala Klopčič spregovorila o kampanji z naslovom “DVA SPOLA, ENA RESNICA”, s katero želimo opomniti ljudi na dejstvo, ki obstaja že od prazgodovine: obstajata le dva spola – moški in ženski.

Celotna izjava za javnost je objavljena spodaj.

“Danes smo pripravili sporočilo za javnost o enem izmed temeljnih vidikov človeške družbe – spolu. Danes živimo v okolju, ki se stalno vrti okoli teme, ki je sila preprosta za razumevanje. O njej se učijo že otroci v osnovnih šolah, kjer jim pri predmetu Družba jasno povedo razlike med moškim in žensko. A nekaterim tudi osnovna biološka dejstva niso sveta in bi jih radi spremenili.

Nobena skrivnost ni več, da smo kot družba zavili v napačno smer. V času zadnje epidemije, vojn in finančne krize se raje kot z reševanjem teh problematik ukvarjamo z vprašanjem, koliko je spolov in s kakšnim zaimkom naslavljati določene osebe, da le-te ne bodo užaljene ali pa se počutile izključene. LGBT+ skupnost je dobila čisto nov pomen in se skrajno odmaknila od originalnega gibanja, ki se je začelo v Stonewallu leta 1969. Namesto, da bi njihov aktivizem temeljil na boju proti spolni diskriminaciji in preganjanju istospolnih, se največji poudarek daje na indoktrinacijo otrok, ki temelji na teoriji spola. Ta med drugim trdi, da se posameznik lahko spolno samoidentificira, ne glede na biološki spol.

Ko se ozremo v zgodovino, lahko vidimo, da smo skozi stoletja vedno prepoznali samo dva spola, moškega in žensko. Ta dva spola sta bila temeljna za razumevanje človeške biologije, družbene strukture in tudi naše identitete. Vendar pa se v zadnjem času soočamo s številnimi idejami, ki želijo izpodriniti to osnovno resnico in jo nadomestiti s koncepti, ki nimajo nobene znanstvene podlage.

S tem se ne dela škoda samo posamezniku, ampak tudi družbi v celoti. Ustvarjamo si neko izmišljeno realnost, ki za dobro človeštva nima prostora v našem svetu.

Ne glede na vsa sredstva, ki so jih namenili raziskovanju novih pojmov, spolov ali spolnih identitet, je končna ugotovitev vedno enaka – vedno sta bila, sta in tudi bosta samo 2 spola – moški in ženski. Država lahko za razne kvazi raziskave namenja milijone, a to bo ostalo dejstvo. Problem nastane, ko organizacije, ki se borijo proti biološkim dejstvom, vstopajo v šole in vrtce ter o tem predavajo najmlajšim članom družbe. Pred ideološkimi oz. psihičnimi zlorabami otroke ščiti tudi Ustava Republike Slovenije, a agresivne aktivistične organizacije se nanjo požvižgajo.

V slovenski demokratski mladini smo mnenja, da je to načrtno širjenje laži in pranje možganov, da se destabilizira oz. izniči osnovna celica vsake družbe – družina.

Najbolj žalostno pa je, da nekateri izvoljeni predstavniki ljudstva javno in glasno to tudi podpirajo.

Iz tega razloga ne moremo ostati tiho. Zato smo začeli s kampanjo #2spola1resnica. S to kampanjo želimo ozaveščati in spomniti vse, predvsem mlade, da naj ne pozabijo na dejstvo, ki obstaja že od prazgodovine.

V sklopu kampanje smo postavili transparent z zelo jasnim sporočilom. Ta je namenjen vsem, ki se ga že zavedajo, še bolj pa tistim, ki živijo v fantazijskem svetu in si zatiskajo oči pred osnovnimi biološkimi zakoni.

Kako lahko kot družba napredujemo, če se ne strinjamo niti glede bistvenih življenjskih resnic?

Ne smemo dovoliti, da nas politična korektnost odvrne od resničnosti. Zavzeti se moramo za dejstva in se upreti pritiskom, ki skušajo zabrisati temeljne biološke razlike med moškim in žensko. Naš cilj je zagotoviti ohranitev znanstveno utemeljenega pogleda na spol, saj bomo le tako lahko gradili družbo, ki temelji na razumevanju, napredovanju in resničnosti.”

Prihajajoči dogodki

Dogodki