Odziv SDM na megazakon #PKP1

Jul 9, 2020 | Novice

V Slovenski demokratski mladini pozdravljamo in podpiramo ukrepe vlade Republike Slovenije za zajezitev epidemije COVID-19 in za omilitev njenih posledic ter menimo, da so za stabilnost države nujno potrebni.

Vlada je v 82 strani dolgem dokumentu zapisala vrsto ukrepov, ki so namenjeni reševanju življenj, zdravja in ohranjanja vitalnih kapacitet države kot so gospodarstvo, javne storitve, šolstvo, znanost, kultura in druge. V Slovenski demokratski mladini se zavedamo pomembnosti teh področij in menimo, da je vlada njihovo problematiko naslovila s pravimi rešitvami.

Zavedamo se, da je gospodarstvo motor razvoja države in tisti del družbe, ki zagotavlja delovna mesta več kot 650.000 zaposlenim. Z rešitvami, ki jih je vlada pripravila za reševanje gospodarstva, je bila tako ustvarjena finančna blazina, ki bo ublažila padec gospodarske rasti. Redkokdaj se v Sloveniji zgodi, da bi finančne ukrepe vlade pozdravili tako predstavniki delodajalcev kot tudi delojemalcev. Veseli nas, da se je tokrat to zgodilo. Ukrepi, ki jih je vlada namenila za samozaposlene, zaposlene v javnem sektorju, ki so še posebej izpostavljeni zaradi epidemije, gospodarstvu, vsem tistim, ki kljub krizi še vedno delajo v proizvodni in trgovinah ter drugje po Sloveniji in s tem skrbijo, da država deluje, so prvi korak direktne državne pomoči gospodarstvu in državljanom v boju proti posledicam COVID-19.

Prihajajoči dogodki

Dogodki